• GEVEL 2014 Huisstijl
  • GEVEL 2014 Huisstijl
project
Gevel 2014 huisstijl
locatie
Ahoy Rotterdam
client
VNU Exhibitions Europe
datum
Januari 2014
De vakbeurs Gevel is een luilekkerland voor architecten en ontwerpers. Voor deze beurs ontwikkelde Horizon Creative een totaalbeeld, waarbij de beleving van de bezoeker centraal staat voor aanvang beurs en tijdens beurs om zowel voor bezoeker als exposant een optimaal resultaat te realiseren. Naast alle expertise en materialen voor de gevel was ook prominent aanwezig de “Material Xperience”, het innovatieve materialencentrum uit Amsterdam.

Het logo van Gevel werd onderworpen aan een lichte restyle, aansluitend op het huidige tijdsbeeld en kleurschakering. Ook het beursbeeld is hierop aangepast. Het gebouw in het beursbeeld van GEVEL 2014 staat aan de Blaak nummer 8 in Rotterdam en is ontworpen door GROUP A architecten in samenwerking met Dreissen Architecten. Het gevelontwerp is geïnspireerd door de structuur van een boom.

Het logo en beursbeeld zijn consequent doorgevoerd in alle communicatie middelen, maar ook op de beursvloer zelf, zodat er een totaalbeeld ontstaat.

Naast het ontwerp voor het logo en campagnebeeld werden ook het Gevel Theater, een foto-expo van DAPh, het innovatieplein, de expositie van de Bold & Beautiful Awards en de standaard standbouw in het totaalbeeld ontworpen. Als klapstuk werd ook de 60 meter brede gevel van Ahoy Rotterdam voorzien van een motion graphic, als onderdeel van de bewegwijzering.