• Horizon Creative Woonbeurs 2007 Ontwerpfabriek
  • Horizon Creative Woonbeurs 2007 Ontwerpfabriek
  • Horizon Creative Woonbeurs 2007 Ontwerpfabriek
project
Ontwerpfabriek
locatie
RAI Amsterdam
client
St. Verwarming en Sanitair
datum
September 2007
De Ontwerpfabriek is een beursstand waar consumenten terecht kunnen voor advies over hun badkamer. Met de hoofdmaten of plattegrond van hun badkamer zitten er 12 (badkamer) ontwerpers en interieurarchitecten klaar om een concept voor hun badkamer te maken. Met deze schets kunnen ze vervolgens naar de andere kant van de stand lopen om daar met behulp van een één-op-één badkamermaquette hun badkamer na te bouwen. Ze kunnen dan de maatvoering en ruimte voelen, nog zonder verdere materialisering.
De wanden kunnen worden gebouwd met grote lichtgewicht blokken van 50x100x30cm, die met nokken in elkaar passen. De maquette is vormgesneden uit schuim, afgewerkt met een PU coating, ook hier om het gewicht laag te houden.

Horizon Creative ontwerpt De Ontwerpfabriek al enkele jaren in wisselende samenstelling en grootte voor op diverse beurzen, waaronder De Woonbeurs in Amsterdam en Baden in Holland / VSK in Utrecht. Voor deze editie werd een compleet nieuwe 1:1 maquette gemaakt, om de eerdere die een aantal jaren dienst heeft gedaan, te vervangen.