• Stichting AK website homepage
  • Stichting AK website footer
  • Stichting AK website agenda
  • Stichting AK website hulpverlening
  • Stichting AK website hulpproject actie kerstgroet
project
Stichting AK website
locatie
Maassluis
client
Stichting AK
datum
Juli 2014
www.stichtingak.org
De Stichting AK is een vrijwilligersorganisatie voor humanitaire hulpverlening in Oekraïne. Hun werkgebied is de West-Oekraïense provincie Transkarpatië, grenzend aan Hongarije. De doelgroep is de allerarmsten, d.w.z. mensen die onder de armoedegrens leven. De Wereldbank hanteert als armoedegrens een inkomen van 1,25 dollar (minder dan 1 euro) per dag. In Oekraïne leeft 25 tot 35 % van de bevolking onder de armoedegrens. Het gaat onder andere om ouderen, gehandicapten, grote gezinnen, werklozen, staatlozen en Roma zigeuners.

Uitgangspunt is dat iedereen die hulp nodig heeft hulp krijgt, ongeacht sociale of etnische achtergrond of geloofsovertuiging.

Voor de Stichting AK was het belangrijk dat er via de website donaties gemaakt kunnen worden. Er is daarom gekeken naar Wordpress templates die deze functionaliteit bieden en de site is daar ook op gebouwd. Wordpress is een open source content management systeem, zodat zij zelf hun website kunnen aanpassen en nieuwe projecten kunnen toevoegen.