• Horizon Creative Gevel2010 Theater
  • Horizon Creative Gevel2010 Theater
  • Horizon Creative Gevel2010 Theater
  • Horizon Creative Gevel2010 Theater
  • Horizon Creative Gevel2010 Theater
  • Horizon Creative Gevel2010 Theater
project
Gevel 2010 theater
locatie
Ahoy Rotterdam
client
VNU Exhibitions Europe
datum
Januari 2010
Voor de vakbeurs GEVEL tekende Horizon Creative voor het ontwerp van het theater, met de omringende stands. De plattegrond van de beurs was deze editie gebaseerd op het web van een spin. Vanaf de ingang van de beurs leidde een fel groen tapijt de bezoeker naar binnen, met het theater als visueel middelpunt.

Het theater heeft een open karakter, maar ademt toch een intieme sfeer uit. Het concept bestaat uit drie elkaar overlappende bogen, variërend in hoogte en breedte, waardoor er een theater ontstaat dat van alle zijden toegankelijk is. Om de vorm van de bogen met een spanwijdte van 15 meter te benadrukken zijn deze in verschillende groentinten uitgevoerd, gebaseerd op het logo van de beurs.

De wanden van het GEVEL-theater zijn voorzien innovatieve metalen gevel oplossingen, waarvan enkele met speciale verlichting. Het ruimtelijk theater biedt verder nog een trapsgewijs verhoogd podium met zitplaatsen, een beamer met scherm voor projectie en een presentatieruimte.

Horizon Creative ontwierp ook de complete huisstijl voor de beurs, van logo tot website, met alle communicatie uitingen die daarbij horen.